Vastgoedprojecten met rendement

Heb je besloten dat je wil investeren in vastgoed? Dan zijn er voldoende opties waarmee je een aardig rendement kan behalen.

©commons.wikimedia.org

Klassiek vastgoed
In Brussel zijn voldoende vastgoedprojecten waar je in kunt stappen. Profiteer van het internationaal publiek en grote aantal expats en investeer in nieuwe appartementen.

Projectwikkelaar Brussels Projects bouwt Arcadia Business flats die speciaal bedoeld zijn voor expats. De ligging van de huurappartementen is in het hart van Europa, dichtbij de NAVO, Europese instellingen en grote multinationals. De exploitatie verloopt via verhuurdienst Brussels Business Flats (BBF) dus het is een zorgeloze investering.

Ook tussen de Kanaalzone en het Rogierplein vind je een project dat zich richt op een internationaal en hoog opgeleid publiek. Daarmee verzeker je jezelf van stabiele huuropbrengsten op een goede locatie, waardoor de waarde van de investering in de loop der jaren ook toe zal nemen. Je stapt in de Business Flats van B-Square voor 282.000 euro. De exploitatie is in handen van BBF.

Op zoek naar een meer betaalbaar alternatief?
Niet iedereen kan zomaar honderdduizenden euro’s investeren in vastgoed in de hoofdstad. Gelukkig zijn er ook alternatieven. Denk bijvoorbeeld aan een vakantiewoning. De vakantiewoningen van Project Duinengolf van Twin Properties hebben een instapinvestering van 104.995 euro. De woningen, met 3 of 4 slaapkamers, moeten zelf gerenoveerd worden. Door de ligging vlakbij zee en golf, is de locatie ideaal als vakantiewoning of om te verhuren.

Investeringen aan de kust hoeven niet duur te zijn en de locatie kan veel publiek trekken. In Nieuwpoort zijn een aantal projecten waar je voor 50.000 euro of minder in stapt en wat een rendement van potentieel 4 procent per jaar kan opleveren. Residentie Belle Avenue ligt centraal in de populairste winkelstraat Albert I Laan en heeft direct toegang tot het strand.

Voor al 30.000 euro stap je in een participatie in een nieuwbouwproject in Nieuwpoort van Belgium Family Invest. Het rendement kan oplopen tot 4 procent per jaar en je hebt er zelf geen omkijken naar want het vastgoed wordt beheerd door een ervaren rentmeester.

Hotelvastgoed
Investeringen in hotels wordt steeds populairder. Het rendement is goed en je hebt er eigenlijk geen omkijken naar. Via de projecten van Hotelinvest kun je jaarlijks rekenen op een aanvullend inkomen dat op kan lopen tot 6.000 euro.

Ideale locaties zijn badplaatsen zoals Knokke, waar je kunt investeren in de hotelprojecten van Twin Properties, maar denk ook eens aan hotels dicht bij een vliegveld. Het Ibis Styles Brussels Airport is een aantrekkelijke investering voor de toekomst. Je stapt in vanaf 162.126 euro. Met de ligging dichtbij de luchthaven van Zaventem en het hoofdkantoor van NAVO kun je op veel bezoekers rekenen en een bezettingsgraad van boven de 75 procent.

Parkingplaatsen
Parkingplaatsen zijn een goede investering want er zijn altijd steden waar er parkeerplaatsen tekort zijn. Al voor 100.000 euro koop je een parking van Creaparking. Het rendement is hoog en de onderhoudskosten juist laag.

Via Belgium Family Invest investeer je in een garagecomplex van 152 garages in Nieuwpoort bad, waar het tekort aan parkings groot is dus de vraag hoog. Het rendement kan oplopen tot 4 procent per jaar.

Dichtbij de haven van Zeebrugge investeer je in een parking voor 102.500 euro via Invest Parkings. Je hebt hiermee wel het voordeel dat je een hoger rendement krijgt dan op een spaarrekening maar het onderhoud is laag dus je bent er niet zoveel tijd aan kwijt.

Studentenkamers en sociale huurwoningen
In Brussel investeer je voor 102.500 euro al in hoge kwaliteit studentenwoningen. Via Brussels Projects worden Studeopolis Student Flats gebouwd. Deze echte studentencommunity moet zorgen dat studenten zeker een aantal jaren in hun woning willen blijven. De locatie is ideaal en de verhuur wordt via een uitbater geregeld dus daar heb je zelf geen omkijken naar.

Sociale huurwoningen bieden een gegarandeerd rendement; tot wel 450 euro per maand en dat jarenlang. Vanaf 144.500 euro investeer je via Chateau Residenties in nieuwe appartementen in Oostende. De huur wordt betaald door SVK Oostende – Bredene. Het SVK verhuurt de appartementen vervolgens weer door. Hierdoor heb je altijd maandelijkse inkomsten en je profiteert tegelijkertijd van belastingvoordelen omdat je geen tweede verblijfstaks hoeft te betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *